TOBIAS-SKOLEN
Krops- & psykoterapeut-uddannelse

Godkendt psykoterapeutuddannelse?

Der findes ingen godkendte psykoterapeutuddannelser i Danmark - heller ikke en statsgodkendt psykoterapeut uddannelse

Se dig for, når du vælger din uddannelse

I årevis har nogle psykoterapeuter samt psykoterapeutuddannelser, uden belæg for det, brystet sig af at være anerkendte, godkendte og endda "Statsligt godkendte". Det har skabt den fejlagtig opfattelse hos klienter og psykoterapeutstuderende af, at der i Danmark er tale om godkendte og ikke godkendte psykoterapeuter samt institutter.

Denne vildledning slår ombudsmanden nu 7-tommersøm igennem i en skrivelse, som du kan finde på FadPs hjemmeside - og så skulle den vildledende dør altså være lukket!

Samtidig er FaDP blevet godkendt af Styrelsen for patientsikkerhed til - efter særligt høje krav til uddannelserne - at registrere Psykoterapeuter samt Psykoterapeutiske uddannelsessteder, der vel at mærke lever op til disse krav samt er medlem af FaDP. Begge titlerne Registreret Psykoterapeut samt Registreret Psykoterapeutuddannelse er beskyttede titler. Tobias-Skolen glæder sig over at være medlem af en forening, der siger nej tak til vildledning og ja tak til vild høj kvalitet og etik! Tak for det FaDP! 

Kriterierne i Reg. ordningen for psykoterapeutiske uddannelser omfatter en række forskellige punkter og et samlet timeindhold i uddannelsen på 1066 timer. Læs om registreringsordningen her. Til sammenligning kan vi oplyse, at Tobias-Skolens uddannelse rummer ikke mindre end 1572 timer, og vi er igang med forberedelserne til ansøgning og registrering af uddannelsen.

Vi kan kun anbefale dig at gå i dybden med at undersøge det faktuelle indhold af den uddannelse, som du måtte være interesseret i. Læs her mere om, hvilke punkter, vi mener der er værd at sammenligne, når du vælger psykoterapeutuddannelse.

 

Tilbage til Lenes Blog