TOBIAS-SKOLEN
Krops- & psykoterapeut-uddannelse
Kim Henriksen er en af hoveddunderviserne på Tobias-Skolens psykoterapeutuddannelse. Nordisk Vandremeditation.

Kim Henriksen - Tobias-Skolen

Kim er, sammen med Lene, der fortsat er hovedunderviser på skolen, med til at løfte, nære og bære den største del af undervisningen.

Med sin baggrund inden for Process work og Arnold Mindells arbejde skaber Kim et levende, kreativt og procesorienteret rum, hvor dybde, nærvær og det sansede er i centrum.

Kim har over 30 års erfaring i at arbejde med mennesker. Noget af den erfaring har i ydmyghed ført til den indsigt, at  ”al glæde kommer fra at ønske glæde for andre”, og, at det kan være hulens svært at efterleve...

Kim er uddannet MBSR lærer fra Dansk Center for Mindfulness på Århus Universitet. Certificeret facilitator i gruppeprocesser fra Process Work Center i Portland. Han har en 4 årig psykoterapeutuddannelse, er supervisor og coach. Oprindelig er han uddannet performer og har lavet danse- og performanceforestillinger og kulturevents. Han underviser i blid Hatha Yoga, Sensitiv Yoga og Hot Yoga.

Nordisk-Vandremeditation:

Kim er, ved siden af stillingen som underviser og terapeut på Tobias-Skolen, leder af Nordisk-Vandremeditation. I Nordisk-Vandremeditation elsker vi at være ude i den nordiske natur. Vi arrangerer Vandremeditationer og Mindfulness i Naturen. Tusmørke-vandremeditationer med stilhedsmeditation om bålet i natten, i skoven. Længere og kortere vandremeditationer og retreats i stilhed i Danmark og Norge.

Nordisk-Vandremeditation laver også Natur-Events for børn og voksne, hvor naturen er den perfekte legeplads og udfoldelsesrum, både når vi har brug for at være vilde og være stille sammen. Vi er optaget af naturens indvirkning på psyken. På forbindelser mellem hjerne, hjerte og krop. Hvordan ophold i naturen kan støtte terapeutiske processer, reducere stress eller lidelse og have en positiv indvirkning på vores fysiske, mentale, sjælelige og spirituelle aspekter af vores liv. 

Erfaringer:

Kim har desuden, som selvstændig og ansat terapeut, konsulent og underviser, løst opgaver og lavet interne workshops og organisationsudvikling for store private og offentlige virksomheder inden for ledelse, projektledelse, coaching, team, samarbejde, gruppeprocesser, stressreduktion, konfliktløsning, personlig udvikling, personlige og eksistentielle kriser, Mindfulness, kreativitet, leg og improvisation.

Kim har privat praksis med Integrativ Psykoterapi, Mindfulness Baseret Terapi, Natur Terapi, Proces Work og Kropsarbejde. Han er optaget af spørgsmålet: "Kan jeg hjælpe dig?" Og af sorgen og glæden som dansepartnere i livet. Han er fascineret af stilhedens og bevægelsens rum og energi. Hvad er stille i bevægelsen? Og hvad bevæger sig i stilheden? Hvad er de relative grænser i personligheden? Og hvad er det grænselæse rum? Hvad vil det sige at have fødderne solidt plantet på jorden, et åbent hjerte og klar bevidsthed? Hvordan kan humor, lethed og kreativitet bruges sammen med en udogmatisk tilgang til undervisning og terapi?

Dybde:

Kim er optaget af vores utrolige muligheder som mennesker, af hvordan vi gennem forskellig tænkning, metoder og enkle dybe praksisser, kan være, og være med os selv. Han er optaget af metoder og indstillinger, der hjælper os med at slappe af og mærke os selv og vores relative grænser.

Hvordan vi kan arbejde med at blive bevidste om, og transformere det, der forhindrer os i at være i kontakt med vores dybere essens og leve og udfolde hjertets kvaliteter.

Hvordan vi kan rumme det svære i livet, vores sår og kriser, og at de kan være en vej til dybere erkendelser af, hvem vi er, vores dybeste værdier og vej i livet.

Hvordan ånden virker i hverdagen og hverdagens aktiviteter og udfoldelse er en vej med det åndelige. Hvordan vi kan forstå og reducere stress eller lidelse.

Hvordan vi kan lytte til kroppens intelligens og dybe visdom - af det poetiske eller mystiske lag i tilværelsen.

Hvordan vi kan forbedre og træne vores evne til at mærke os selv og andre, og skabe rammer for mere frihed, ro og større venlighed i verden. Af processer og spørgsmål som:  Hvad er min dybere natur? Hvordan kan jeg være mig selv, føle mig ligeværdig med andre og være med til at skabe ligeværdige fællesskaber? Hvordan efterlader vi vores jord til den næste generation? Være nede på jorden og bestræbe sig på at gøre det enkelt.

Kims baggrund:

Dramapædagog og performer fra blandt andet Århus Teater Akademi og Teater Exment. Han er medstifter af Tidens Teater og Nordisk Teaterskole. Han har arbejdet som projektleder med kulturevents og festivals som Århus Festuge, Aarhus Alternatives og Rethink Human Being.

Sammen med Hospitalsklovnen Gunhil er han medskaber af Hospitalsklovneuddannelsen og været hovedunderviser på og supervisor for de to første hold af Hospitalsklovne i Danmark.

Kim er certificeret Facilitator i gruppeprocesser i Process Work hos Arnold og Amy Mindell, Max og Ellen Shupbach, Jytte Vikkelsøe m,fl.

Han har en 4 årig psykoterapeutuddannelse, er coach og supervisor og har været ansat, og i sin tid tilknyttet, som underviser og terapeut på psykoterapeutuddannelsen hos Ole Vadum Dahl.

Han har et etårigt forløb i Energiarbejde, healing og meditation hos Helen Gamborg og Erik Mikkelsen på Vækstcentret i Nr. Snede, og han er certificeret i shamanisme hos den sirbiske shaman Ahamkara.

Kim er uddannet Mindfulness-lærer, MBSR lærer fra Dansk Center for Mindfulness på Århus Universitet og med undervisning af Lone Overby Fjorback, Jacob Piet, Kit Appelt, Florence Meleo-Meyer Jon Kabatt-Zinn og Saki Santorelli.

Kim har fået undervisning i meditation af bl-a Jes Bertelsen, Helen Gamborg, Erik Mikkelsen. Qi Gong træning og taoistisk meditation hos David Verdesi Shen, Jette Brink Møller m-fl. Zen meditation og Big Mind Big Heart hos Genpo Merzel Roshi, Træning i Yoga hos Lene Borresen, ZensitivYoga Silkeborg. Forskellige retreats bl.a Zen retreat hos David Dae An Rynick, Roshi and Melissa Myozen Blacker. Han praktiserer Mindfulness Meditation og Yoga og uanstrengt naturlig meditation i hverdagen.

Kim har gennem mere end 30 år været selvstændig terapeut, supervisor, underviser, coach og ledelseskonsulent og i perioder ansat som proces-ledelses- og organisations konsulent. Han har være projektleder for tværfaglig team i projekt Whiplash, for mennesker udsat for ulykker og traumer.

► Læs mere om Kim og hans virke

► Se Kims Facebook-profil

► Læs mere om de øvrige undervisere

► Til forsiden